O meni in blagovni znamki

Izražanje preko ročnih del je moj način življenja od otroštva dalje. Kreiranje barvitih, pravljičnih motivov mi je ljubo in preizkušala sem se tudi v slikanju na steklo in svilo, toda moja izbira je oblikovanje nakita.

Občudujem naravo, njeno lepoto, ki me vedno znova navdihuje. Ko z lastnimi rokami izražam svojo notranjost in nastane nekaj lepega, se počutim izpolnjeno. In to 'dušo' izdelka začutijo tudi drugi. Ravno odzivi in povabila mojih bližnjih so me spodbudila, da nadaljujem to svojo pot.

Najpogosteje uporabljeni materiali so barvite aluminijaste, posrebrene, pozlačene in bakrene žice, idrijske čipke več na Lensha.si, idrijska čipka in elementi Swarovski.

Izdelki so nastajali in dobili svoja imena, tako sem jih lažje razvrstila po kreacijah, ki so se kar same od sebe poimenovale po staroslovenskih mitoloških boginjah, pod blagovno znamko PERUNika. Perun je praslovanski bog groma, nevihte in vojne, cvet perunike pa simbol vladarskega dostojanstva.

Vse je povezano in eno. Moja želja je, da bi občutili to povezavo med nakitom in seboj.

Nakit oživi takrat, ko ga nadenemo nase in nas oplemeniti s svojo sporočilnostjo, ali pa mu me vdahnemo dušo, da še bolj zažari.

Z ljubeznijo – vsak kos posebej, za Vas,

Janusha